De activiteiten in het Terra Nova Bezoekerscentrum zijn toegankelijk zonder COVID SAFE-TICKET want elke activiteit is beperkt tot minder dan 50 personen.
Gelieve daarom uw bezoek online te boeken om te vermijden dat het onthaalpersoneel uw bezoek uitstelt in functie van het aantal bezoekers op de verschillende plaatsen. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar. Het Citadel-team en het bezoekerscentrum Terra Nova danken u voor uw medewerking.

Sinds maart 2015 bekroont de monumentale sculptuur 'De schildpad' de Citadel en kijkt daar uit over de stad Namen.

Het beeld trekt veel aandacht, nodigt uit tot wandelen, brengt passanten en toeristen samen, en figureert in fotosessies die verspreid worden op sociale netwerken.

Jan Fabre's werk ‘Searching for Utopia’ werd van 14 maart tot 30 augustus 2015 in Namen gepresenteerd als onderdeel van de tentoonstelling Facing time Rops / Fabre. Het idee was om twee oeuvres en twee perioden samen te brengen: die van de Waal Félicien Rops (1833-1898) en de Vlaming Jan Fabre (1958).

Het monumentale beeld van Fabre domineert de stad vanaf de Citadel van Namen.

Het vormt daar een natuurlijk geheel met het stedelijke landschap.

‘De schildpad', zoals iedereen het beeld nu noemt, is een plek geworden om te wandelen en elkaar te ontmoeten, en is een sterk symbool van de stad.

Sinds het einde van de tentoonstelling in 2015 maakt het kunstwerk nu blijvend deel uit van het Naamse landschap.

Het hele jaar door gratis toegang (volg de pijlen 'Searching for Utopia').

Het dragen van een mondmasker is verplicht.