Vanwege de organisatie van het evenement Xterra op zaterdag 10 juni is de toegang met de auto tot Terra Nova niet mogelijk van 9.10 uur tot 10.10 uur en van 14.35 uur tot 15.30 uur. Heeft u een rondleiding of een andere activiteit gepland vanuit Terra Nova? Aarzel niet om iets van tevoren aan te komen om te wachten op de start van uw activiteit op het prachtige terras van het self-terroir "Made in Namur". Er zijn veel 100% lokale producten te proeven. Speeltuin in de buurt.
Bedankt voor uw begrip.

In Terra Nova, het startpunt voor de tours en rondleidingen, is er een grote parkeerplaats met plaatsen voor voertuigen voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

U moet dan een paar meter lopen voordat u bij het heel toegankelijk Toeristisch Informatiecentrum komt, op de begane grond van de Terra Nova-kazerne.

In hetzelfde gebouw heeft u toegang tot het self-service restaurant Made in Namur. Er zijn aangepaste toiletten. In de kazerne bevindt zich ook het Bezoekerscentrum Terra Nova.

Mensen met beperkte mobiliteit kunnen aldus het hele complex op eigen gelegenheid ontdekken.

Er zijn twee tours voor mensen met beperkte mobiliteit :

  • De rondrit in het toeristentreintje. De toegangshellingen en voorzieningen in het treintje maken het mogelijk zonder problemen mee te reizen in een invalidenvoertuig.
  • De rondleiding in de ondergrondse galerijen. Op reservering, minimaal twee weken tevoren, gaan speciaal opgeleide mensen mee die u met een ‘joëlette’ meenemen door de gangen.

Dit pakket kost 50 € voor maximaal 20 personen, inclusief 1 joëlette.