Het Bezoekerscentrum Terra Nova steeds open van 10.00 tot 18.30 uur van 3 april tot 18 april. Open van 10.00 tot 18.30 uur van 19 april tot 30 april (zaterdag en zondag).
De ondergrondse rondleiding en het toegelicht parcours in het toeristisch treintje gaan niet door tot nader order. 

In Terra Nova, het startpunt voor de tours en rondleidingen, is er een grote parkeerplaats met plaatsen voor voertuigen voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

U moet dan een paar meter lopen voordat u bij het heel toegankelijk Toeristisch Informatiecentrum komt, op de begane grond van de Terra Nova-kazerne.

In hetzelfde gebouw heeft u toegang tot het self-service restaurant Made in Namur. Er zijn aangepaste toiletten. In de kazerne bevindt zich ook het Bezoekerscentrum Terra Nova.

Mensen met beperkte mobiliteit kunnen aldus het hele complex op eigen gelegenheid ontdekken.

Er zijn twee tours voor mensen met beperkte mobiliteit :

  • De rondrit in het toeristentreintje. De toegangshellingen en voorzieningen in het treintje maken het mogelijk zonder problemen mee te reizen in een invalidenvoertuig.
  • De rondleiding in de ondergrondse galerijen. Op reservering, minimaal twee weken tevoren, gaan speciaal opgeleide mensen mee die u met een ‘joëlette’ meenemen door de gangen.

Dit pakket kost 50 € voor maximaal 20 personen, inclusief 1 joëlette.