Vanwege de organisatie van het evenement Xterra op zaterdag 10 juni is de toegang met de auto tot Terra Nova niet mogelijk van 9.10 uur tot 10.10 uur en van 14.35 uur tot 15.30 uur. Heeft u een rondleiding of een andere activiteit gepland vanuit Terra Nova? Aarzel niet om iets van tevoren aan te komen om te wachten op de start van uw activiteit op het prachtige terras van het self-terroir "Made in Namur". Er zijn veel 100% lokale producten te proeven. Speeltuin in de buurt.
Bedankt voor uw begrip.

Atelier voor parfums Guy Delforge

Atelier voor parfums Guy Delforge

Dit parfumcentrum, uniek in Noord-Europa, geeft u gelegenheid de verschillende delicate fasen van de productie van een parfum te leren kennen. De geuren komen tot wasdom in het binnenste van de Citadel, in de kazematten uit tijd van Karel de Vijfde.

Guy Delforge, een echte dirigent van geuren, voert u mee in dit ongewone beroep: de symfonie van de mix van geuren, de compositie, de maceratie, de geur van het parfum, de reukproef, glacering, filtratie, de verpakking...

Daarbij een tentoonstelling over parfumerie, met sculpturen en schilderijen. Dit geheel van 'geluid, licht en parfum' is zo boeiend dat we de buitenwereld vergeten.

In de ondergrondse gangen van de Citadel creëert en produceert Guy Delforge tien hoogwaardige complete geurlijnen bestemd voor veeleisende klanten.

Parfums zijn ter plekke te koop.

La Vieille Forge -De oude smederij

artisan véronique henri

In de smederij, gelegen bij de Logis Comtal (Grafelijke residentie), werkt een getalenteerde kunstenares die haar keramiek, acrylschilderijen op canvas en sieraden (email op aardewerk en metaal) tentoonstelt en verkoopt.

In haar speurtocht naar alle technieken van creatieve kunst heeft Véronique Henri veel facetten van de keramiek verkend. Dat deed ze op de kunstacademie en in stages bij diverse keramisten. Ze experimenteert met vorm, materialen, oppervlakten en het bakproces.

Ze maakte daarnaast studie van de schilderkunst (aan de Academie voor Schone Kunsten in Namen) en van het kopersmeden, de glaskunst en het werken met zilverdraad.

U kunt hier ook de ‘Namureux van de Citadel' zien, originele creaties die voorstellingen zijn van geliefden die over de hoogten van de Citadel wandelen.

Bezoek de oude smederij