De site van Terra Nova zal op woensdag 19 juni uitzonderlijk ontoegankelijk zijn wegens de organisatie van een besloten evenement.
Op vrijdag 5 juli is het ook gesloten vanwege de organisatie van de Médiévales de la Citadelle.
Bedankt voor uw begrip.

 

Atelier voor parfums Guy Delforge

Atelier voor parfums Guy Delforge

Dit parfumcentrum, uniek in Noord-Europa, geeft u gelegenheid de verschillende delicate fasen van de productie van een parfum te leren kennen. De geuren komen tot wasdom in het binnenste van de Citadel, in de kazematten uit tijd van Karel de Vijfde.

Guy Delforge, een echte dirigent van geuren, voert u mee in dit ongewone beroep: de symfonie van de mix van geuren, de compositie, de maceratie, de geur van het parfum, de reukproef, glacering, filtratie, de verpakking...

Daarbij een tentoonstelling over parfumerie, met sculpturen en schilderijen. Dit geheel van 'geluid, licht en parfum' is zo boeiend dat we de buitenwereld vergeten.

In de ondergrondse gangen van de Citadel creëert en produceert Guy Delforge tien hoogwaardige complete geurlijnen bestemd voor veeleisende klanten.

Parfums zijn ter plekke te koop.

La Vieille Forge -De oude smederij

artisan véronique henri

In de smederij, gelegen bij de Logis Comtal (Grafelijke residentie), werkt een getalenteerde kunstenares die haar keramiek, acrylschilderijen op canvas en sieraden (email op aardewerk en metaal) tentoonstelt en verkoopt.

In haar speurtocht naar alle technieken van creatieve kunst heeft Véronique Henri veel facetten van de keramiek verkend. Dat deed ze op de kunstacademie en in stages bij diverse keramisten. Ze experimenteert met vorm, materialen, oppervlakten en het bakproces.

Ze maakte daarnaast studie van de schilderkunst (aan de Academie voor Schone Kunsten in Namen) en van het kopersmeden, de glaskunst en het werken met zilverdraad.

U kunt hier ook de ‘Namureux van de Citadel' zien, originele creaties die voorstellingen zijn van geliefden die over de hoogten van de Citadel wandelen.

Bezoek de oude smederij