Tickets – Aankopen – Reserveringen

De Citadel is een groot openbaar park waar u vrij rond kan wandelen, u kan het dus op elk moment van het jaar gratis bezoeken.

Geleide bezoeken in de ondergrondse gangen, toegang tot het bezoekerscentrum en de rit in het toeristentreintje zijn echter betalend.

Ja, vooraf reserveren is sterk aan te raden.

Op deze website klikt u rechtsboven (geel tabblad “boek uw activiteit”).
Selecteer het/de gewenste bezoek(en) en kies de datum, de uren, de bezoektaal, het aantal personen en de plaatscategorie (volwassenen, kinderen, senioren ...).
Als u een voucher voor een gratis bezoek heeft, vink dan een gratis plaats aan.

Enkele seconden na uw online betaling ontvangt u een e-mail met uw tickets.

Deze kan u uitprinten om aan het onthaal te tonen of u kan uw smartphone tonen bij aankomst.

Als u de kans niet heeft gehad om uw tickets op deze website te kopen, is het mogelijk ze terplaatse te kopen ONDER VOORBEHOUD van beschikbaarheid.
Het toeristisch onthaal en de ticketverkoop bevinden zich in het bezoekerscentrum Terra Nova, Route Merveilleuse 64 - 5000 Namen (Citadel).

Ja.

Prof- en 365-kaarten worden aanvaard.

Nee, met de Museumkaart heeft u gratis toegang tot het bezoekerscentrum Terra Nova.

Met de Citadel Pass kan u deelnemen aan drie activiteiten (ondergrondse gangen, bezoekerscentrum en toeristentreintje).
Het is niet mogelijk om op deze website een Pas te reserveren.
U kunt uw rondleiding door de ondergrondse gangen echter op het gewenste tijdstip boeken. Kaartjes voor de toeristisch treinreis en het bezoekerscentrum koop je ter plaatse, waarbij je aangeeft dat je een Citadelle Pass wilt. Onze receptiemedewerkers zullen u het verschil laten betalen om de prijs van de Citadelle Pass te krijgen. Bedankt voor uw begrip.

Betalen kan cash of met Bancontact, Mister Cash, Visa, Maestro … Vakantie-, sport- en cultuur- en andere cheques worden niet aanvaard.

Het is niet mogelijk vooraf online gekochte tickets om te ruilen of terug te betalen.

U kan tickets voor de kabelbaan kopen in een van de twee stations (centrum-Place Maurice Servais of op de Esplanade van de Citadel).
Het is ook mogelijk informatie over de kabelbaan te verkrijgen en online te boeken op de website van de kabelbaan.

Groepen

Vanaf minimaal 15 personen. Reserveringen voor groepen moeten telefonisch of per e-mail gebeuren, minstens twee maanden op voorhand.

De drie belangrijkste bezoeken (ondergrondse gangen, bezoekerscentrum en toeristentreintje) zijn geschikt voor groepen van minimaal 15 personen.
Er worden tevens verschillende teambuildingactiviteiten specifiek voor groepen aangeboden (bezoeken gecombineerd aan degustatie van lokale bieren of wijnen, dagen met een combinatie van bezoek, maaltijd, teamspel, enz.).
Ontdek hier de mogelijkheden.

Voor schoolgroepen zijn er verschillende activiteiten mogelijk mits reservering op voorhand.

Praktisch

Ja, met uw hond aan de lijn op de site wandelen is toegelaten.

Honden zijn echter niet toegelaten tijdens geleide bezoeken door de ondergrondse gangen, in het bezoekerscentrum en in het toeristentreintje.

Er zijn gratis openbare toiletten in het bezoekerscentrum Terra Nova.

Ga hiervoor naar het tabblad "Tijdschema’s en prijzen".

Er zijn verschillende gratis parkings beschikbaar:

Voor de parfumerie Guy Delforge, langs de Route Merveilleuse, bij het bezoekerscentrum Terra Nova en op de Esplanade van de Citadel.

Het adres van het bezoekerscentrum Terra Nova is Route Merveilleuse 64, 5000 Namen (Citadel).  Via de Route Merveilleuse (kant van de Maas, achter het Casino), rijdt u langs Parfumerie Guy Delforge. Het bezoekerscentrum van Terra Nova bevindt zich 100 meter hoger aan de rechterkant (rijden onder de poort).
Voor touringcars is de toegang via Avenue Jean 1er. Parkeren kan op de Esplanade van de Citadel of voor het parfumatelier Guy Delforge.

In de selfservice “Made in Namur” in het bezoekerscentrum Terra Nova.

Ontdek hier alle andere mogelijkheden.

De drie toeristische activiteiten zijn geschikt voor kinderen (het geleide bezoek door de ondergrondse gangen, de rondrit in het toeristentreintje en het bezoekerscentrum Terra Nova). Er is een audiogids speciaal voor kinderen beschikbaar, en er wordt ook uitleg voorzien in het toeristentreintje.
Aan Terra Nova is er een buitenspeeltuin.
U heeft ook het attractiepark Koningin Fabiola aan de Thonard-rotonde.

Het is niet mogelijk om het bezoek van de ondergrondse gangen te volgen en de tocht in het treintje met een kinderwagen te maken. U kunt het echter veilig achterlaten bij onze gastheren.

Het Bezoekerscentrum Terra Nova is toegankelijk met een kinderwagen.

 

Het bezoekerscentrum Terra Nova en het toeristentreintje zijn toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
Voor het geleide bezoek door de ondergrondse gangen is het mogelijk om een begeleiding in joëlette te boeken. Meer info vindt u hier.

Een zaal huren, een evenement organiseren

Er zijn verschillende zalen beschikbaar voor uw zakelijke of privé-evenementen (feest, huwelijk).
U vindt de informatie hier.

Bent u een professioneel organisator van evenementen en wilt u een show, een concert, een sportevenement of een ander type bijeenkomst organiseren?

Neem voor uw vraag contact op met de dienst DPS (Publiek en Veiligheid) van de stad Namen.