Jardin des deux tours - Tuin van de twee torens

De middeleeuws geïnspireerde tuin, ingehuldigd in het najaar van 2007, markeerde een nieuwe fase in de ecotoeristische ontwikkeling van de stad Namen. Na maanden van voorbereiding en beplanting opende dit groene juweel zijn poorten voor het publiek, hoog op de citadel.

Meer info op de pagina Jardin des deux Tours.

Het Arboretum

Een enorm landschapspark met een verzameling opmerkelijke bomen van allerlei soort. Het Arboretum nodigt uit tot heerlijke wandelingen langs de paden. Als de lente arriveert, dragen de kersenbomen rond het Château de Namur bij aan het spektakel. Dit Arboretum zal speciaal ook bomenliefhebbers interesseren, want er zijn naambordjes gezet aan de voet van ruim 125 representatieve exemplaren.

Meer info op de pagina Arboretum.

Jardin des Senteurs - Geurtuin

In het bos, in de tuin: de zoete geuren van de natuur zijn hier overal aanwezig. Trakteer uzelf op een wandeling temidden van honderden bloemen en welriekende planten. De Geurtuin ligt hoog op de citadel van Namen, in het hart van het landgoed van het Château de Namur. De toegang is gratis. Bij het Bezoekerscentrum Terra Nova is ook een folder beschikbaar over de geologische paden van de Citadel.

Meer info op de pagina Jardin des Senteurs.