De site van Terra Nova zal op woensdag 19 juni uitzonderlijk ontoegankelijk zijn wegens de organisatie van een besloten evenement.
Op vrijdag 5 juli is het ook gesloten vanwege de organisatie van de Médiévales de la Citadelle.
Bedankt voor uw begrip.

 

WANNEER

Van 17 december 2021 tot 6 maart 2022

KOSTEN

5€ volwassenen
2,5€ studenten en 60 +
1,5€ schoolgroepen
Gratis toegang met de Museumpas

PLAATS

Terra Nova

BESTEMD VOOR

kinderen, volwassenen

Foto's van Karin Borghouts

Van 17 december 2021 tot 6 maart 2022

In Terra Nova

Sinds enkele jaren volgt Karin Borghouts de landschappen die Vincent van Gogh schilderde. Met haar camera legt ze de evolutie vast van Vincents plaatsen, al dan niet gewijzigd door de mens. Natuur, verstedelijking en transformatie staan centraal in dit fotografisch werk en geven stof tot nadenken over de toekomst van onze samenleving.

Ze reconstrueerde en fotografeerde ook meer dan dertig van zijn stillevens waarvan één te zien is in het Rops Museum. ‘Vincent was here’ is een visuele zoektocht die de grens tussen fotografie en schilderkunst verkent.

‘Vincent was here’ is een evolutief concept dat zich jaar na jaar verrijkt met nieuwe clichés. Deze tentoonstelling (de grootste tot nu toe), die al in verschillende musea en galerijen werd voorgesteld, vindt plaats in Terra Nova, in het hart van de Citadel van Namen.

Van Gogh

Tarieven voor de tentoonstelling:
5€ volwassenen
2,5€ studenten en 60 +
1,5€ schoolgroepen
Artikel 27
Combiticket (met de tentoonstelling "Door de ogen van Van Gogh. De indruk die Belgische kunstenaars nalieten op Vincent van Gogh" van het Félicien Rops Museum) 10 € op vertoon van het combiticket en de aankoop van een retourticket op de kabelbaan (5,5 € volwassenen, 4,5 € studenten, senioren, PMR, -4 jaar gratis)

Gratis voor:
Kinderen onder de 12
Leerkrachten die een schoolgroep begeleiden

Gratis toegang met de Museumpas

Activités spéciales

Vous aurez la possibilité de visiter l'exposition en compagnie d'un guide du CAC asbl les 21 décembre , 7 janvier  à 14h et 1er mars 2022 à 10h (durée: 1h).

Prix: 8€ adultes, 6€ enfants.

Sur réservation au 081 24 73 70.

En famille, venez découvrir le travail de la photographe Karin Borghouts et expérimenter un ancien procédé photographique.
La visite-atelier débute par une visite de l’exposition photo, véritable balade dans le travail de la photographe, mais aussi dans celui de Vincent Van Gogh dont elle s’inspire.
Laissons ensuite libre-cours à notre imagination en réalisant des photographies selon la technique du cyanotype.
Cet ancien procédé permet, à l’aide de la lumière du soleil, de fixer l’ombre des objets choisis.

Dates: les 3 janvier et 4 mars 2022 à 14h.
Prix: 10€ adultes, 8€ enfants.

Sur réservation au 081 24 73 70.

TENTOONSTELLING: DOOR DE OGEN VAN VAN GOGH. DE INDRUK DIE BELGISCHE KUNSTENAARS NALIETEN OP VINCENT VAN GOGH.

Van 23 oktober 2021 tot 20 maart 2022 

Infos : hier

Nuttige info:

Open op woensdag en vrijdag van 13u tot 17u en in het weekend van 10u tot 17u.
Open tijdens de kerstvakantie (van 27/12 tot 9/01) en carnaval (van 28/02 tot 06/03) van 10u tot 17u.
Gesloten op 24, 25 en 31/12 evenals op 01/01.
Het dragen van een masker is verplicht. Covid safe ticket verplicht.

Korting voor de kabelbaan: bij aankoop van een ticket en op vertoon van een combiticket (tentoonstelling Citadel - tentoonstelling Rops museum):
volwassenen € 4 enkele reis; 5,5 € retour
senioren, jongeren en studenten € 3 enkele reis; 4,5 € retour
Personen met beperkte mobiliteit € 3 enkele reis; 4,5 € retour
Gratis onder de 4 jaar

Karin Borghouts

Karin Borghouts (Kapellen, 1959) studeerde schilder- en beeldhouwkunst.

Na een functie als grafisch ontwerpster ontdekte ze haar roeping als fotografe. Ze is vooral bekend om haar foto's van gebouwen en interieurs, plaatsen in de openbare ruimte en musea, die getoond worden als een scène waar de menselijke figuur afwezig is.

Ze werkt aan haar eigen projecten en voert verschillende opdrachten uit voor musea, culturele instellingen, overheden, architecten en uitgevers. Van haar artistieke projecten onthouden we vooral The House, waarmee ze het verkoolde interieur van het huis uit haar jeugd in beeld brengt, verwoest door de vlammen.

In 2005 ontving ze de prestigieuze opdracht European Eyes on Japan. In 2012 en 2013 was ze fotografe van de stad Antwerpen. Als werffotografe bracht ze vanaf 2011 ook de renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen in beeld. Vandaag heeft ze op haar actief tal van tentoonstellingen in België en in het buitenland, solo en in groep, naast verschillende publicaties zoals The House, Paris Impasse, Vincent was here en Antwerpen Stad verbeeld. Haar werken zijn onder andere te vinden in de collectie van de fotomusea van Antwerpen en Charleroi, in MAS Antwerpen en STAM Gent, in de kunstcollectie van de Universiteit Antwerpen en Proximus.

Meer info op: https://www.karinborghouts.be

Alle foto's van Karin Borghouts zijn beschermd door auteursrecht. Reproductie is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.